A Red Bull kisebbik csapata, a Toro Rosso jövőre minden idők legfiatalabb F1-es párosát indítja majd, amikor a 17 éves Max Verstappent, és az idei Formula Renault 3.5bajnokot, a 20 éves Carlos Sainzot küldi pályára. 


Míg a nagynevű spanyol az elmúlt években végigjárta a szamárlétrát, a holland pilóta mindössze egyetlen Forma-3-as idény után lép fel a Forma-1-be, de cseppet sem érzi magát elveszettnek, sőt, még könnyebbnek is tartja a munkát. 
“Nem volt különösebb gondom (az átállással)” – idézte a GPUpdate.net. “Úgy gondolom, hogy nagyobb csapatnál egyszerűen könnyebb a munka, hiszen több ember foglalkozik az autóval, mindenkinek megvan a maga részfeladata. Emiatt mindenképp könnyebb, mint az alsóbb kategóriák kisebb csapatainál.”
A holland ifjonc eddig a Japán, Amerikai és Brazil Nagydíj péntek délelőtti edzésein és szezonzárót követő kétnapos abu-dzabi teszten vezetett, elégedett volt a szereplésével.
 
“Elsősorban arról szóltak ezek, hogy megismerjem az autót. Az új autók vezetése nagyon nehéz, ugyanis a motor erős, a leszorítóerő pedig kisebb. Csakis vezetéssel lehet hozzájuk szokni. Persze összetörni nem kellene, szóval nem érdemes a határig vinni, csak szépen, fokozatosan.”