Bár azt már szinte mindenki tényként kezeli, hogy Fernando Alonso 2015-től újra a McLarenél versenyez, a csapat egyre csak halogatja a döntést a spanyol partneréről, a nagyközönséget és saját versenyzőit is váratja. Talán a héten végre kiderül, Jenson Button vagy Kevin Magnussen maradhat 2015-re, mindenesetre a 2009-es bajnok angol kínjában már csak nevet.


“Új, japán telefonszámom van, talán ezért nem hallottam semmiről” – viccelődött vasárnap az Autosport londoni gáláján. “Érdekes helyzet ez, de néha adódnak ilyenek az életben, egyszerűen el kell fogadni.”
A McLaren versenyfőnöke, Eric Boullier ugyanakkor azt állította, hogy most már tényleg csak “napok” kérdése a döntés: “Reményeim szerint napok kérdése a dolog, ugyanis mindannyian a lehető leghamarabb szeretnénk már tudni, kivel dolgozik a csapat a jövő évben.”
Az 1996-os világbajnok, Damon Hill úgy sejti, hogy a Magnussent befutóként kezelő vélemények ellenére még Buttonnak is van esélye:
“Biztos vagyok benne, hogy a McLarennél igyekeznek megoldást találni, máskülönben már korábban megmondták volna Jensonnak, hogy nem tudunk megtartani, csináld azt, amit szeretnél. Ugyanígy, ha Jenson úgy látná, hogy már semmi esélye, akkor szólt olna a csapatnak, hogy lelép. Én azt gyanítom, hogy a háttérben még rendezni kell pár dolgot, mielőtt megszülethet a döntés.”