A Renault versenyképtelen új V6-os turbós erőforrásainak legnagyobb áldozata a Lotus volt idén: míg 2013-ban futamot nyertek sorozatosan dobogóra álltak és a konstruktőri bajnokság 4. helyén zártak, idén csak 10 pontocska és a 8. hely jött össze.
Az enstone-i csapat 2015-re Mercedes-motorokra vált, meggyőződésük, hogy ezzel a Williams idei, tündérmesébe illő megtáltosodásához hasonló előrelépés várhat rájuk.


“Azt hiszem, óriásit léphetünk előre” – mondta a technikai igazgató, Nick Chester az Autosportnak. “Tudjuk, hogy mennyit számít a motor, és azt is tudjuk, mik voltak a problémáink idén aerodinamikai szempontból. A hibák kijavítása és az új motor együttesen óriási ugrást hozhat majd.”
“A Williams ragyogó munkát végzett, ha a tél folyamán is jól végzik a fejlesztést, akkor nehéz lesz beérni őket, de az lesz a célunk, hogy felzárkózzunk mögéjük.”
Chester hozzátette, hogy a Mercedes-motor eltérő kialakítása miatt az autó tervezésénél is új lehetőségek nyíltak például a hűtés területén, így nem is egyszerűen a motorerő hoz majd pluszt.
A Lotus versenyképességét esetleg csorbíthatja, hogy az elmúlt másfél-két évben számos szakember távozott a csapattól, de Chester úgy véli, hogy ez nem gond:
“Sok jó emberünk van Estone-ban. 2013 végén távoztak néhányan, de így is erős szakemberi gárdánk van, tudjuk, hogyan kell jó autót építeni. Szerintem nagyot ugorhatunk a jövő évben.”