A Toro Rosso három év után ejtette Jean-Eric Vergne-t, hogy minden idők legfiatalabb F1-es párosát indítsa jövőre a 17 éves Max Verstappennel és 20 éves Carlos Sainzcal.
Persze Vergne sem nyugdíjas korú még a maga 24 évével, így igyekszik értelmes folytatást keresni. A tartóssági világbajnokság (WEC), a túra- vagy GT-autózás jó alternatíva lehet jövőre, de a francia versenyző már télen is autóba ül – a Formula E-ben kap lehetőséget. 


Vergne az Andretti-csapatnál ül majd honfitársa, Franck Montagny mellé, a hétvégi harmadik fordulón, az uruguayi Punta del Este ePrix-n.
“Ritkán adatik meg, hogy az évnek ebben a szakában versenyezhessünk. Nagyon várom ezt a lehetőséget, különösképp a helyszín miatt. Bár nincs tapasztalatom erről az új szériáról, nagyon izgalmasnak találom a Formula E-ben való indulást, és azt, hogy egy olyan nagynevű csapatnál vezethetek, mint az Andretti. Ahogy mindig, ezen a hétvégén is az lesz a célom, hogy az élen versenyezzek és szép eredménnyel zárjam az évet. A hétvége egy kicsit ugrás az ismeretlenbe lesz, de olyan ugrás, amit alig várok!” – mondta.
A pilóta Montagny mellett olyan korábbi Forma-1-es kollégákkal találkozik majd újra, mint Jarno Trulli, Lucas di Grassi, Jaime Alguersuari, Sebastien Buemi, Nick Heidfeld, Charles Pic, Bruno Senna, Karun Chandhok vagy Jerome D’Ambrosio.