Hatalmas veszteség érte a Red Bull Racinget, miután szombat hajnalban 1.30 körül betörtek a csapat Milton Keynes-i központjába.


A behatolók a szó legszorosabb értelmében betörtek: autóval hajtottak be az épület bejáratán, majd kipakolták az előcsarnoki vitrinben kiállított több tucatnyi Forma-1-es trófeát.
“Mélységesen elszomorít minket ez a betörés, amelyben a bűnelkövetők autóval törtek keresztül a főbejáraton és több mint 60 trófeával távoztak, amiket hosszú évek kemény munkájával gyűjtöttünk össze” – mondta a 2010-13 között négy konstruktőri címet szerző alakulat főnöke, Christian Horner.
“A betörés súlyos anyagi kárt okozott, az éjszakai műszakban lévő dolgozóinkat pedig nagyon megrázta.” 


“A bűnözők olyasmiket vittek el, amikhez semmi közük, ugyanakkor kemény, elkötelezett dolgozó emberek munkájának gyümölcsei voltak. A betörés erőszakos jellege mellett egyszerűen fel nem foghatjuk,miért is lopták el a trófeákat. A csapat számára felbecsülhetetlen értékűek, de a valós, piaci értékük kicsi, a csapatok kívül mások számára nem bírnak értékkel, egy részük pedig amúgy is replika volt.”
“A történtek miatt viszont kénytelenek leszünk megszigorítani a központ megközelíthetőségét, amivel sajnos az évente hozzánk látogató, a gyárat és a Forma-1-es autót megtekinteni akaró szurkolók százai járnak rosszul” – tette hozzá Horner.