A Fernando Alonsót váltó Sebastian Vettel múlt pénteken Maranellóba utazott, megismerkedett a Ferrari csapattagjaival, szombaton a fioranói házi pályán vezette a két évvel ezelőtti F1-est, vasárnap egész nap a szimulátoron gyakorolt, hétfőn pedig az elnökkel, Sergio Marchionnével, az új csapatfőnökkel Maurizio Arrivebenével és a technikai igazgató James Allisonnal tárgyalt.
A négyszeres világbajnok német pilótát elvarázsolta a szombati vezetés.


“A Ferrariról, a vörös autó vezetéséről tündérmesék szólnak, és a teszt után csak megerősíthetem ezeket. Nem csak úgy mondják, a legenda tényleg létezik. Nagyon-nagyon különleges érzés, hogy én is részévé válhatok ennek, hogy az autóba ülhetek, hogy látom, amint az emberek odaszaladnak a pályához, felmásznak a kerítésre, hogy megpillantsák az autót. Nagyon varázslatos dolog ez, a mai napot pedig sosem felejtem el” – mondta a tesztnap végén.


“Emlékszem, hogy régen, kisgyerekként én is próbáltam belesni a kerítésen, amikor Maranellóban jártunk, szóval valami egészen fantasztikus érzés, hogy én is a csapat tagja lettem, vezethettem az autót, megismerhettem a csapatot. Egyedülálló élmény volt.”
“Nyilván a szín elég szokatlan számomra, mindenki vöröset visel, minden vörös, de igazán különleges, nagyon várom a következő években előttünk álló kihívást!”
Vettel három évre, 2017 végéig írt alá a Ferrarival, csapattársa jövőre Kimi Räikkönen lesz.