Mint arról már a Vezess.hu is beszámolt, Mark Webber vasárnap óriásit bukott a Wolrd Endurance Championship brazil versenyén. Ám nem ez az első eset, hogy az ausztrál pilóta egy roncsból száll ki pályafutása során. Kétségkívül ő az egyik legnagyobb mázlistája az autósportnak. Összegyűjtöttük legnagyobb bukásait.

1. 1999-ben még a Forma-1-es karrier előtt, akárcsak napjainkban, a hosszútávú versenyeken mutatta meg tehetségét. Az alatta dolgozó Mercedes viszont kevésbé volt felkészült a feladatra, az elbaltázott aerodinamika miatt a versenyautó szó szerint elszállt az aszfaltról.


2. Tizenegy évvel később Valenciában, már a Red Bull pilótájaként élt túl pár karcolással hasonlóan rémisztő balesetet. “Mindig peches vagyok. Nem nyerő, ha valaki a versenyautóból az eget látja” – nyilatkozta a baleset után az ausztrál pilóta.


3. Súlypontemelkedést tekintve ezt a két zakót meg sem közelíti a következő, még az F3000-es szériában, tizenhárom éve elszenvedett ütközés. A legendás Eau Rouge kanyar tréfálta meg Webbert, aki csúnyán lebontotta a gumifalat.


4. Minden idők egyik legemlékezetesebb futamához, a 2003-as Brazil Nagydíjhoz is egy látványos, életveszélyes balesettel járult hozzá Mark Webber. A célegyenesben megcsúszva falnak csapta a Jaguart, amiről szinte minden létező alkatrész leszakadt.


5. Tegnap pedig sikerült szinte ugyanezt a 2003-as forgatókönyvet megismételni a WEC versenyén Interlagosban. A Porsche 919 Hybrid ripityára tört, de Webber ugyanúgy, mint a korábbi, hasonlóan félelmetes eséseket követően, sérülések nélkül hagyta el a helyszínt.