A volt F1-es pilóta Mark Webber Sao Paulóban a World Endurance Championship (WEC, Tartóssági világsorozat) hatórás versenyén törte össze autóját.


A húszas rajtszámú LMP1-es Porsche 919 Hybrid a futam vége felé ütközött nagy erővel Matteo Cressoni Ferrarijának, majd a pályát övező betonfalnak és utóbb a szalagkorlátnak.

Mark Webber brutális balesetet szenvedett 2 A csapat azonnal jelentette, hogy ausztrál versenyzőjük jól van, amit az is megerősít, hogy Webber már a hordágyon mutatta, hogy minden rendben.

Mark Webber brutális balesetet szenvedett 3
Az ausztrál versenyző bukása kísértetiesen hasonlít egy bő évtizeddel ezelőtti esésére, a 2003-as Brazil Nagydíjon ugyanott dobta el a Jaguart és ugyanott állt meg a szalagkorlát tövében, mint idén. (Miután Fernando Alonso Webber törmeléke miatt szintén balesetet szenvedett, az F1-es futam is ugyanúgy a biztonsági autó mögött fejeződött be, mint a WEC mostani versenye.)

A WEC sorozatban a gyorsaság mellett a versenyautók tartóssága az elsődleges. Az autókat több pilóta vezeti egy-egy futamon. A sorozat első számú versenye a Le Masi-24 órás.

Hallottad? Súlyos autóbalesetet szenvedett David Backhem is a hétvégén! Részletekért kattints a képre!

Mark Webber brutális balesetet szenvedett 4