Eric Boullier, a McLaren csapatfőnöke ismét utalt rá, hogy idei teljesítménye ellenére Jenson Buttonra nem számítanak többé Wokingban. Button az időmérőkön 10-9-re verte csapattársát, Kevin Magnussent, a versenyeken pedig lényegesen jobb volt: 126 pontot szerzett, miközben a dán csak 55-öt, pont annyit, mint az idén szintén láthatatlan Kimi Räikkönen.


Boullier elismerte, hogy a számok alapján Button lehetne a magától értetődő választás, de a csapatnak más fontos szempontokat is figyelembe kell vennie. “Ha ez az egész csak a statisztikákról szólna, nagyon könnyű dolgunk lenne” – mondta Boullier.

“Csak elő kéne vennem a számológépemet, és dönteni. De ez nem így megy. Ennél többet nem is akarok erről mondani, már így is éppen eleget kommentáltuk ezt a történetet. December 1. előtt meghozzuk a döntést, addig mindenkitől türelmet kérünk.” Nagyon valószínű, hogy Magnussen kap még egy esélyt, és ő lesz Fernando Alonso csapattársa jövőre.

Boullier reagált azokra a pletykákra is, amelyek szerint a késlekedés oka, hogy a McLaren esetleg Stoffel Vandoorne előléptetésével is számol. “Nem hinném, hogy jövőre még feljebb tudna lépni. Nagyon valószínű, hogy marad a GP2-ben, ahol az lesz a feladata, hogy bajnoki címre váltsa az idei második helyét.”