Az Abu-Dzabi Nagydíj időmérőjének vicces pillanata volt, amikor a McLaren hirtelen behívta a bokszba Jenson Buttont. Az angol visszakérdezett, hogy miért kell bemennie, mire a mérnöke közölte vele, hogy tankolni kell az autóba. Button hallhatóan elképedt, csak egy “ez most komoly?” bukott ki belőle.


“A telemetrián láttuk, hogy kevés az autóban a benzin” – mondta Eric Boullier csapatfőnök. “Valószínűleg a tankolócsövünkkel lehetett nyomásprobléma, rögtön a tartalékra váltottunk.”

Button végül nyolcadik lett, de nem volt teljesen elégedett. “A Q3-ban szenvedtem, az autó egyik pillanatról a másikra lelassult” – nyilatkozta Button. “A Williamsek is szenvedtek, Fernando szintén megszakította a körét, nekem állandóan blokkoltak a kerekeim.”

“Sokkal jobb később sem lett a helyzet, pedig reménykedtem a hatodik helyben. Ahhoz képest, hogy tegnap hol tartottunk, fantasztikus munkát végzett a csapat, egész jó volt az egyensúly, miközben tegnap pocsék. Esetleg a stratégiával előrébb léphetek holnap.”