A Sauber ugyan Adrian Sutilnak köszönhetően kétszer a 11. helyen zárt (Ausztria, Hungaroring), Esteban Gutierrez pedig pontszerző helyen haladt Monacóban, mielőtt a szalagkorlátban végezte, azonban a svájci csapat 2014 eddigi 18 futamán egyszer sem ért el top10-es helyezést.


Az F1-ben 1993 óta részt vevő Saubernél sosem fordult még elő az elmúlt bő két évtizedben, hogy pont nélkül zárják a szezont, de most már kénytelenek reális lehetőségként számolni azzal, hogy idén nullázni fognak. 
“Nagyon nehéz lesz (Abu-Dzabiban). Brazíliában is volt esélyünk, egész ígéretes volt a verseny, de nem  tudtuk pontokra váltani. Szóval most már tényleg nagyon nehéz lesz” – mondta a csapatfőnök, Monisha Kaltenborn arra utalva, hogy a Yas Marina pálya nem fekszik a C33-asnak.
A főnöknő azért bízik benne, hogy a Marussia összeomlása miatt pontok nélkül is a konstruktőri bajnokság 9. helyén zárhatnak és megszerezhetik az azzal járó pénzt: “Mi úgy gondoljuk, hogy ha a Marussia nem lesz itt, márpedig szerintünk nem lesz, akkor miénk a 9. hely.”
Szintén a csapathoz kapcsolódó hír, hogy az Abu-Dzabi Nagydíj első szabadedzésén a hongkongi Adderly Fong vezet majd náluk. A kínai versenyző biztosan sokat fizet, ugyanis az eddigi formaautós eredményei (Superleague Formula, Brit Forma-3, az elmúlt két évben GP3) finoman szólva sem kiemelkedőek.