A Sauber az Amerikai Nagydíj hétvégéjén közölte, hogy 2015-re versenyzőként igazolták a Caterhamtől elmenekült Marcus Ericssont, majd pár nappal később a brazil újonc, Felipe Nasr szerződtetését is bejelentették.


A helyzet pikantériája, hogy a csapatnál idén versenyző Adrian Sutilnak 2015-re is volt szerződése, a német pilóta első meglepetésében nem is értette, hogy gondolták ezt a Saubernél.
A holland Formule1 szerint megvan a megoldás, a svájci csapat álláspontja az, hogy Sutil nem teljesítette a szerződése rá eső részét, ugyanis szponzorok felhajtását vállalta, de az év folyamán nem hozott új támogatót a hinwili alakulathoz.
Valószínűnek tűnik, hogy a csapat jogász végzettségű főnöknője, Monisha Kaltenborn a fentiek miatt volt annyira magabiztos, amikor Interlagosban a pilóták helyzetéről kérdezték. 
“Bejelentettük a jövő évi versenyzőinket. Számomra teljesen egyértelmű a helyzet, tudom, hogy mit csinálok. Világos a helyzet. Ha mégis lennének tisztázásra váró dolgok, akkor azokat zárt ajtók mögött rendezzük” – mondta akkor.
A holland szaklap szerint a fenti okok miatt nem kapott végül versenyzői ülést az idén tesztpilótaként dolgozó, és az év jelentős részében igen magabiztos Giedo van der Garde sem.