A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel immár több mint egy hónapja közölte, hogy az idény végén elhagyja a Red Bullt, de azt mindössze a csapatfőnöke, Christian Horner elszólásából tudhatjuk, hogy a Ferrarihoz megy, hivatalos bejelentés ugyanis azóta sincs.


Úgy tudni, hogy a McLarenhez tartó Fernando Alonso helyzetének rendeződésére várna a felek, amíg az meg nem történik, nem is lesz megerősítés. 
Ezzel együtt Vettel a múlt hétvégén humoros formában ugyan, de az eddigi legvilágosabban jelezte, hogy a Ferrarihoz való igazolása nem csak vad pletyka. 
Az olasz Sky televízió a 2007-2008-ban a faenzai Toro Rossónál versenyző német pilóta olasztudását tesztelte egy kis kérdőívvel, az első feladat a “Sebastian Vettel?” mondat kiegészítése volt. A versenyző megoldása így nézett ki: “Sebastian Vettel a Scuderia Ferrari pilótája”.
Alonso mclarenes átszerződését vélhetően a héten, de legkésőbb az Abu-Dzabi Nagydíjig bejelenthetik, ezután következhet Vettel átszerződésének megerősítése. A Ferrari elnöke, Sergio Marchionne ezzel együtt a hét elején még nem tudott konkrét időpontot mondani.
“Hogy az Abu-Dzabi Nagydíjon bejelentjük-e a jövőre vonatkozó stratégiánkat? Nem tudom. A legfontosabb, hogy teljesítsük a szezonzárót. Nehéz év volt ez, és múlt vasárnap Interlagosban sem volt jó napunk.”