A Ferrarihoz 2014-re visszatért Kimi Räikkönen az idény nagy részében az elvárásokat messze alulmúlva teljesített, egyszerűen nem tudták beállítani számára az autót, ő maga sem tudta pontosan, mi a probléma.
A finn pilóta a múlt hétvégi Brazil Nagydíjon végre magára talált, az edzéseken és a futamon is jól ment, közvetlenül csapattársa, Fernando Alonso mögött ért be a 7. helyen. A Ferrari csapatfőnöke, Marco Mattiacci nagyon örült.


“Úgy gondolom, ezen a hétvégén nagyon pozitív Kimit láttunk. Ragyogó versenye volt. Azt hiszem, talán most először érezte úgy, hogy fekszik neki az autó, és ez meg is mutatkozott a vezetésében.”
A főnök hozzátette, hogy a csapatnál folytatják a munkát az autó Räikkönenhez hangolásán, a 2007-es Forma-1-es bajnoknak nincs oka szégyenkezni.
“Kimi egy igazi profi, a pozitív nyomásra nem kell külön reagálnia. Közösen dolgozunk. Toppilóta, lépésről lépésre haladunk, építkezünk a jövőre. Az élversenyzők nagyon jól tudják kezelni a nyomást. Nagyon büszke vagyok a mostani futamára.”
Räikkönen Interlagosban még magasabb pozícióban is állt, és talán előbb is végezhetett volna, ha az egyik bokszkiállásánál nem csúszik le az autó az emelőről, értékes másodperceket “lopva” tőle. A 6. helyet még így sem adta olcsón Alonsónak, kemény, de sportszerű csatát vívott a két bajnok, a finn maga is elégedett volt.
F1: Räikkönen ragyogó volt 3


“Azt hiszem, egy hellyel előrébb is lehettem volna, de gond volt a kerékcserénél. De úgy érzem, hogy az autó a teljes hétvégén normálisabban viselkedett, normálisabban tudtam vezetni. Egyértelműen sokkal jobb volt. A gumijaim is egész sokáig bírták. A jó irányba haladunk.” 
“Bőven van még munka, de már tudjuk, mit kell csinálnunk, szóval javulunk” – magyarázta a futam után.