Jenson Button az ötödik helyet szerezte meg a Brazil Nagydíj időmérőjén, az angol nyolc ezreddel volt gyorsabb Sebastian Vettelnél. “Nagyon érdekes edzés volt” – mondta Button. “A legnagyobb nehézség az volt, hogy a gumikat a megfelelő hőmérsékletre melegítsük. Nem könnyű itt a lágyakkal.”


“Az ötödik hellyel alapvetően elégedett vagyok, nagyon is. Igazából egyetlen köröm sem volt tökéletes, az utolsó próbálkozásomnál ráadásul már az első kanyar előtt keményen blokkoltam a kerekeimet. Szerencsére a Q3-as első köröm már elég jó volt.”

“Az elejétől elég messze vagyok ugyan, de legalább én vezetem az üldözőcsoportot. Az ötödik hely rendben van, és az autó is oké. A versenyre a cél világos: magam mögött szeretném tartani a többieket és nem nagyon leszakadni az elejétől, hátha történik valami.”

Magnussennek sem volt könnyű felmelegítenie a gumikat. “Egy körön nehéz volt működésre bírni a lágyakat” – panaszkodott a dán, aki csak hajszállal volt lassabb csapattársánál, ami a kilencedik rajthelyet jelentette számára. “Emiatt az utolsó kísérletemnél nem is tudtam már javítani. Kár érte, mert szoros volt.”

“Ha holnap száraz marad az idő, sokszor járunk majd a bokszban. Ez esélyt adhat nekünk, az eső meg kiszámíthatatlan. Az biztos, hogy a versenyre erős autónk lesz.”