A McLaren – vagy épp a csapathoz jövőre visszatérő partner, a Honda – továbbra is Fernando Alonso szolgálatait szeretné megszerezni 2015-re, a spanyol viszont nem hajlandó elkötelezni magát.
A helyzet fő vesztesei a wokingi csapat jelenlegi versenyzői, hiszen az újonc Kevin Magnussen és a 15. Forma-1-es szezonját gyűrő világbajnok, Jenson Button is szerződés nélkül áll. A 2009-es győztes egyre kiábrándultabbnak, fásultabbnak tűnik, a kérdésre, hogy marad-e, ha végül hosszabbítást ajánl neki a McLaren, így felelt:


“Ha valaki olyan helyzetbe kerül, mint sokan mások is korábban, azaz amikor bizonytalan, hogy meghosszabbítják-e a szerződést, akkor más lehetőségek, más kihívások is vonzóvá válnak. Legyen szó autóversenyzésről, más sportágról (Button kiemelkedő amatőr triatlonos – a szerk.), vagy valami egészen másról, egyszerűen izgalmas az új kihívás lehetősége. Sok-sok minden izgat, akár a jövő évben, akár később foglalkozom majd velük” – nyilatkozta a Brazil Nagydíj előtt Interlagosban.
“A Forma-1, az autóversenyzés óriási szerepet játszik az életemben, és ez sosem változik meg. Ez mindig megmarad, de egyelőre nem tudom, milyen formában. Nem érzem úgy, hogy kiszorulok a sportból, mert valamilyen formában mindenképp a sportnál maradok, ez pedig izgalmas.” 
“Világbajnok vagyok, versenyeket akarok nyerni, de ha nincs elég gyors autóm, az kiábrándító. Ez bánt a legjobban.”
Button tulajdonképpen lélekben már felkészült arra, hogy két futam múlva véget ér a Forma-1-es pályafutása: 
“Eleinte nagyon rossz érzés volt, hogy csak későn derül ki, ki is vezeti az autót jövőre. De aztán megszoktam a helyzetet, és egyszerűen csak azt csinálom, amit imádok. Rájöttem, hogy a lényeg az, hogy F1-es autót vezetek, az álommunkámat és egyben a hobbimat végzem, és nem is vagyok rossz benne, szóval csak erre gondolok mostanában.”
 
F1: Button már a távozásra készül? 3


“Nem fogok búcsúbulit tartani (ha az Abu-Dzabi Nagydíj lesz az utolsó futamom). Az emberek mindig visszavonulásról beszélnek, de én nem vonulok vissza. Akármit is csinálok a jövő évben, visszavonulásról nem lesz szó. Ezután is autóversenyző maradok, aki világbajnoki címet szerzett és szeretne még több sikert elérni a motorsportban.”
“Amikor eljön az utolsó F1-es versenyem, valószínűleg koccintunk majd néhány barát és a család körében, de nem gondolom, hogy nagy feneket kellene keríteni a pályafutásom alakulásának, bármerre is haladjon tovább.”