A Sauber a múlt hétvégi Amerikai Nagydíjon bejelentette az idén a Caterhamnél bemutatkozott Marcus Ericsson 2015-ös szerződtetését, majd szerdán az idei évben a Williams tesztpilótájaként dolgozó Felipe Nasr leigazolását is.


A svájci csapat idei pilótái közül a mexikói Esteban Gutierrez szerződése 2014 végén lejár, azonban Adrian Sutilnak elvileg 2015-re is lett volna helye a Saubernél. A német versenyző Interlagosban nem titkolta, hogy nagyon nem tetszik neki a fordulat.
“Nem tudom, hogyan tovább. Meglátom, mi lehetséges, mit akarok. Jó néhány dolgot tisztázni kell még. Egyértelműen lesz miről beszélgetni a csapattal. Az, hogy bejelentettek két versenyzőt, még nem jelenti azt, hogy ezek a pilóták versenyezni fognak jövőre, vagy akár hogy a csapat indul jövőre. Csak bejelentés történt, szóval még elbeszélgetünk a csapattal” – mondta.
A Sauber csapatfőnöke, Monisha Kalternborn másképp nyilatkozott, ő úgy gondolja, nincs miről “elbeszélgetni” Sutillal:
“Bejelentettük a jövő évi versenyzőinket. Számomra teljesen egyértelmű a helyzet, tudom, hogy mit csinálok. Világos a helyzet. Ha mégis lennének tisztázásra váró dolgok, akkor azokat zárt ajtók mögött rendezzük.”
A kérdésre, hogy vajon Sutil fordulhat-e a Forma-1-es szerződési döntőbírósághoz, Kaltenborn megismételte, hogy szerinte “a helyzet egyértelmű”.