Miután a múlt héten csődbe ment a Caterham, pár nappal ezelőtt felröppent, hogy az évet színtelenül kezdő, de az elmúlt pár futamon végre magára talált újonc, Marcus Ericcson a Saubernél keres helyet magának 2015-re.
A pletykák megalapozottnak bizonyultak, ugyanis az Austinba csapat nélkül is elutazó pilóta örömhírt kapott, a svájci alakulat az Amerikai Nagydíj kvalifikációja után bejelentette, hogy jövőre Ericsson lesz az egyik versenyzőjük.


“Marcust nagyon motivált versenyzőnek ismertük meg. Nem volt könnyű bemutatkozó éve, azonban higgadt maradt, folyamatosan fejlődött, főképp a legutóbbi versenyeken. Meggyőződésünk, hogy Marcus szerződtetése új lökést adhat a csapatnak” – magyarázta a csapatfőnök, Monisha Kaltenborn. 
A 24 éves pilóta természetesen majd kiugrott a bőréből:
“Egy igen zavaros hét után hirtelen a lehető legjobb idő előtti karácsonyi ajándékot kaptam. A Sauber bizalmat szavazott nekem 2015-re, amire nagyon büszke vagyok, hiszen a csapat híres a fiatal versenyzők kineveléséről. Nagy kihívás lesz, de mindent beleadok majd, hogy versenyzőként és a Sauber tagjaként is közelebb kerüljünk az élmezőnyhöz, ahova a csapat tartozik.”
A Sauber idén Adrian Sutil és a mexikói szponzorok által támogatott Esteban Gutierrez versenyez. A csapat nem árulta el, kinek a helyére kerül Ericsson, ami nem is csoda, hiszen Gutierrez elküldését nem mernék bejelenteni a mexikói szurkolók “hazai” versenyén, Texasban, Sutil szerződésének felbontása pedig állítólag nem könnyű, ugyanakkor a tesztpilóta, a 2013 után szintén a Caterhamtől érkezett Giedo van der Garde is komoly esélyes a versenyzői állásra.