Sebastian Vettel – többi Renault-motoros kollégájához – az idény vége előtt kifutott az öt engedélyezett erőforrásból, valamikor mindenképp egy hatodikat kell bevetni nála. A Renault-val közösen a Red Bullnál úgy döntöttek, hogy ezt az Amerikai Nagydíjra teszik meg, és hogy a többszörös hátrasorolást elkerüljék, minden részelemből egyszerre kap újat, így viszont csak a bokszutcából rajtolhat majd. 


A négyszeres bajnok az időmérőn nem is indul, sőt, az sem kizárt, hogy az erőforrás kímélésére a szabadedzéseken is alig, vagy nem vezet. Az austini szervezők nem örülnek, hogy a tavalyi győztes alig lesz a pályán.
“Sajnálattal hallom, hogy az időmérőn nem vesz majd részt. Nagy kár! Szeretném, ha a rajtrácsról kezdene vasárnap. A jegyeladásainkat ez nem befolyásolja, mert a nézők többsége a teljes élmény miatt jön, de így is szomorú” – nyilatkozta a Circuit of the Americas egyik főnöke, Bobby Epstein.
Míg Vettelből egy kicsit fekete bárány lett, csapattársa, Daniel Ricciardo belopta magát az austiniak szívébe: “Daniel nagyon szép dolgokat mondott a pályáról, azt mondja, az egyik kedvence. Ezzel sok rajongót szerzett magának” – mondta a COTA-fejes.