A hétvégén harmadszorra versenyeznek majd a Forma-1-esek az Amerikai Nagydíjnak 2012 óta otthont adó Austinban. Bár a Red Bull nem tartozik a favoritok közé, a csapat mindkét pilótája nagy örömmel megy a Circuit of the Americasra (COTA).
A bajnokságban 3. helyen álló Daniel Ricciardo még a hazai, melbourne-i versenynél is jobban szereti Austint: 


“Őszintén mondom, hogy valószínűleg ezt a hétvégét várom a legjobban a naptárból. Austin minden pillanatát élveztem eddig, amikor ezt a helyet választották, belenyúltak a tutiba. A város baromi jó, szeretem az elő zenét, amire ez tökéletes helyszín, Texas pedig az igazi Amerika, amit nagyon élveztem az elmúlt két évben.” 
“És persze a legfontosabb dolog: szerintem a Circuit of the Americas a legjobb az újabb pályák közül. Nagyon érdekesek a kanyarok. Sűrű pálya, nem lehet sokat pihenni. Az első szektor igazán különleges, a vak, emelkedőn érkező első kanyar pedig teljesen egyedülálló a a Forma-1-ben. Előzni is nagyon jól lehet ott, tényleg kiváló munkát végeztek.”
A COTA tervezésénél Hermann Tilke a szokásosnál jobban megerőltette magát, a más pályákról átemelt elemekből nagyon jó vonalvezetés állt össze, mondja Sebastian Vettel:
“Austin egy izgalmas város, ahol tényleg rá lehet érezni a texasi életre és hagyományokra, és ahol nagyszerű pályán versenyezhetünk. Nagyon tetszik a Circuit of the Americas. 20 kanyar, az óra járásával ellenkezően megyünk. A célegyenes végén, az emelkedőn lévő első kanyar a pálya védjegye. Nem könnyű ott fékezni, könnyű blokkolni.”


“Több kanyarkombináció is klasszikus pályákat idéz: az első szektorban lévő sorozat például Silverstone-ra és Szuzukára emlékeztet, a híres Maggotts-Beckettset vették alapul, a versenyzők pedig nagyon élvezik ezeket a gyors kanyarokat, ha jó az autó balansza. A 12-15. kanyarokat Hockenheimből emelték át, stadionhangulatuk van, a hosszú, nyújtott kanyar pedig az isztambuli 8-asra emlékeztet.”
A tavalyi futamot megnyerő német ezúttal azonban nem számíthat sokra, motorcsere miatt   hátrasorolják majd, pontosabban nem is vesz majd részt az időmérőn, csak a bokszutcából rajtol vasárnap.