A Forma-1-es mezőnyből ez elmúlt egy hétben két csapat is lemorzsolódott, a Caterham és a Marussia is csődbe ment. Ha találnak vevőt, talán még van remény, mindenesetre a hétvégi Amerikai Nagydíjon, és után Brazíliában nem lesznek ott.


Nem sokkal kerülte el ezt a sorsot a Force India sem, arról lehetett ugyanis hallani, hogy a silverstone-i alakulat elmaradásban volt a Mercedes felé. Az Auto Motor und Sport most arról ír, hogy a csapat “kihúzta a nyakát a hurokból”, kifizették a motorokért járó utolsó részletet, így az év végéig már biztonságban vannak.
A Force India története eddigi legjobb idényét teljesíti, nem olyan rég még a konstruktőri bajnokság 5. helyén, a McLaren előtt álltak. A wokingiak előnye pillanatnyilag 20 pont, de az utolsó három versenyhétvégén ez még simán behozható.  
Az Auto Motor und Sport úgy tudja, az év végi pénzosztásnál az 5. és 6. hely között 3 millió dollár (kb. 730 millió Ft) a különbség, az ötödiknek 62, a hatodiknak 59 millió (15, és 14,4 milliárd Ft) jár.


“Az inga egész évben oda-vissza lendült ebben a csatában. Az 5. hely nincs olyan messze, még elérhető. Ahogy már az Orosz Nagydíj előtt is mondtam, nem adjuk fel, akár Austin, akár Sao Paulo, akár Abu-Dzabi, mindent beleadunk majd. Az idény utolsó futama hagyományosan meglepetéseket is hoznak, szóval készen kell állnunk, hogy minden adódó lehetőséget megragadhassunk” – magyarázta a csapatfőnök Vijay Mallya a Force India austini előzetesében.