A Forma-1-ben tényként kezelik, hogy Fernando Alonso még az október eleji Japán Nagydíj hétvégéjén szerződést bontott a Ferrarival. A spanyol helyére a Red Bulltól távozó Sebastian Vettel mehet, míg Alonso jövője teljesen homályos.


A kétszeres bajnok mehetne a McLarenhez, de arról is beszélnek, hogy kihagyhat egy évet, hogy aztán 2016-ban a Mercedeshez lépjen be, a múlt hétvégén felröppent az is, hogy az Audi leendő Forma-1-es projektjének versenyzője lehetne, de Caterham és a Marussia összeomlása kapcsán egyesek már azt is pedzegetik, hogy Alonso kivár, arra játszhat, hogy jövőre már háromautós csapatok indulnak, és ő ül majd a harmadik Mercibe.
Szeptemberben azt is bedobták olasz források, hogy a pilóta visszatérhetne egykori csapatához, a régi gyári Renault-ból mára Lotussá vált enstone-i gárdához, akik 2015-től már Mercedes-motorokat használnak majd. 
Alonso pár hete azt állította, hogy nem Mercedes-erőforrással versenyez majd 2015-ben, de a Lotus egyik szponzora, a Coca-Cola enrgiaital-márkája, a Burn érdekes posztot tett közzé a Twitteren: a spanyol versenyzőt Lotus-overallba photosopolták. “Szerintünk Alonsónak jól állna a fekete-arany. Mit gondoltok?” – írták.

A Lotus már jó ideje hosszabbított Pastor Maldonadóval 2015-re, azonban Romain Grosjeannal még nem írtak alá – igaz, a nyilatkozatok alapján mindkét fél ezt szeretné.
Érdekes módon a ferraris szakításról továbbra sincs hivatalos bejelentés, a spanyol Marca szerint a késedelmet az okozza, hogy a maranellói márkának nagyjából 50 millió dollárt kellene kifizetnie Alonsónak a távozásért, ez pedig nem megy gyorsan.