A Marussia is csatlakozik a Caterhamhez, az orosz bejegyzésű csapat sem lesz ott a következő két Forma-1-es futamon.

A pénzügyi válságban lévő Caterham gazdasági ügyeit péntektől csődbiztos felügyeli, az alakulat már korábban megkapta az engedélyt, hogy kihagyja a következő futamokat, most a Marussiával bővült a sor.

“Ez a két csapat nem utazik el Amerikába” – közölte az F1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone. A brit üzletembernek első kézből vannak információi, annál is inkább, mert az általa vezetett Formula One Management szervezi a csapatok szállítását a tengerentúlra.

Azzal, hogy a két csapat autóit és felszereléseit nem szállítják el Austinba, a jövő vasárnap esedékes futamra, a Caterham és a Marussia a november 9-i, Sao Pauló-i versenyről is lemarad, mert a teljes mezőny az Egyesült Államokból utazik Brazíliába. Ennek megfelelően mindössze 18 autó rajtol majd el a következő versenyeken.

Az idény utolsó futamát – melyen kétszeres pontokat osztanak – november 23-án rendezik Abu-Dzabiban.

Nemcsak a két kiscsapat küzd a túlélésért, a Sauber helyzete sem fényes. A Forma-1 új válsága megoldásaként felmerült, hogy a nagy csapatok három autót indítsanak, ám idén ez biztosan nem történik még meg.

Olvasta, hogy Barrichello nem bírt magával, ezért kirúgták!