Sok kritika érte mostanában a Pirellit, miután a szocsi Orosz Nagydíj az örök életű gumik miatt eseménytelenül zajlott, a gumiszállító pedig Felipe Massa és más pilóták panaszai miatt kénytelen volt változtatni az eredetileg a Brazil Nagydíjra szánt kiosztásán is.


A Force India sportigazgatója, Otmar Szafnauer most felvetette a logikus kérdést, miszerint miért is ne választhatnák ki a csapatok, hogy a szuperlágy, lágy, közepes, kemény választékból melyik két keveréket szeretnék használni a hétvégéken.
“Miért ne választhatnák ki a csapatok a gumikombinációikat? Némelyik autó gyorsabb lenne, míg mások sokkal tovább bírnák. Izgalmasabb lennének a versenyek” – utalt az előzések megszaporodásának lehetőségére az Auto Motor und Sportnak nyilatkozva. 
A Pirellinél viszont nem rajonganak az ötletért, a motorsportfőnök, Paul Hembery szerint gyakorlatilag kivihetetlen a dolog.
“Először is, ez logisztikai rémálom lenne. Emellett pedig fennáll a veszélye, hogy valamelyik csapat mellényúl a választással, ha pedig a rosszul választott gumik biztonsági kockázatot jelentenének, minket hibáztatnának, nem pedig a csapatokat.”