A Ferrari korábbi elnöke, a lemondását szeptemberben bejelentő Luca di Montezemolo hivatalosan hétfőn adta át utódjának, a Fit Chrysler csoportot is vezető Sergio Marchionnének. 
Marchionne Montezemolo lemondatása előtt és azóta is a Ferrari Forma-1-es eredménytelenségével érvelt, arra panaszkodott, de a maranellói márkát 1992-től vezető korábbi elnök szerint ez nem fair. 


“Eredménytelenség? Ne feledjük, hogy 1999-től, azaz az elmúlt 15 évben 14 bajnoki címet szereztünk. Sajnos vagy nem sajnos, de a sport nem egzakt tudomány, a Forma-1-ben pedig ciklusok vannak. A mi sikerszériánk nagyon sokáig tartott. Az elmúlt időszakban mi nyertük a legtöbb bajnoki címet, 2008-ban, 2010-ben és 2012-ben pedig az utolsó futamon veszítettünk. Az utolsó volt a legfájóbb, de ilyen a sport” – mondta az olasz RAI televíziónak. 
“A Renault-nak kétéves szériája volt (2005-2006), és most ér véget a Red Bull, és kezdődik a Mercedesé. A Ferrarinál is új ciklus kezdődik most, sok sok befektetéssel és munkával, valamint szem előtt tartva, hogy a mai autók már hibridek.”
Montezemolo elárulta, hogy leginkább az elküldésének módja bántja:


“Mindig is szoros kapcsolatot ápoltam a (Fiat-tulajdonos) Agnelli családdal, és úgy gondolom, fontos dolgot tettem meg nekik, amikor 2004-ben, nagyon nehéz helyzetben elvállaltam, hogy a Fiat elnöke is legyek.”
“Talán egy köszönjük azért elvárható lett volna. Nem titkolom, hogy cseppet sem tetszett a mód, de hát ilyen az élet, a tulajdonosnak pedig minden joga megvan az ilyen döntésekhez.”