Eric Boullier, a McLaren versenyigazgatója szerint a csapat még a szezonzáró előtt dönt a jövő évi felállásról. Minden jel arra utal, hogy a wokingiak folyamatosan tárgyalnak a Ferrarit valószínűleg elhagyó Fernando Alonsóval, de több részleten még vitatkoznak a felek. Emiatt bizonytalan a jelenlegi két pilóta, Jenson Button és Kevin Magnussen jövője is, amit különösen az előbbi visel rosszul.


“Ez egyre viccesebb, már majdnem itt a szezon vége, és még nem tudok semmit” – mondta Button még Oroszországban. Boullier megérti Button frusztráltságát. “Mi is tudjuk, hogy Jenson nem érzi jól magát a bizonytalanság miatt, és aggódik a jövőjéért” – fogalmazott Boullier. “De az én dolgom, hogy a McLaren Racing számára megtaláljam a lehető legjobb megoldást, a pilóták ebben nagyon fontos szerepet játszanak.”

“Jenson több mint elszánt azzal kapcsolatban, hogy hosszú távra aláírjon velünk, de még vizsgáljuk, hogy számunkra mi lehet a legjobb megoldás. Tisztában vagyunk Jenson értékeivel, ő világbajnok és világklasszis egy személyben, már nem kell bizonyítania a pályán.”

“Tény, hogy a vártnál kicsit tovább tart a dolgok tisztázása, de semmi akadálya, hogy még a szezon vége előtt bejelentsük a jövő évi felállásunkat.”