Jenson Button az abszolút maximumot hozta ki a McLarenből a negyedik hellyel, de csakúgy, mint az időmérő után, a futam után sem sugárzott az öröm az angolról. Ennek oka talán kiderül akkor, amikor a McLaren bejelenti a jövő évi felállását, de Buttonnak a verseny sem tetszett.


“Furcsa verseny volt” – kezdte Button. “Arra gondolok, hogy mégis hogy lehet megtenni ennyi kört egyetlen szett gumin? Ez olyan volt, mint a régi időkben, ami bizonyos értelemben jó, egyszersmind azonban azt is jelenti, hogy a legjobb autó biztosan nyer.”

“Ennek oka részben a pálya lehet, de úgy tűnik, sikerült előrelépnünk az autó beállításaival, és találtunk néhány dolgot, ami működött. Meglátjuk, hogy mi marad ebből Texasra, várom az austini futamot.”

Button néhány szóval a jövőre is utalt. “Hogy mit akarok jövőre? Szeretnék egy versenyképes F1-es autóban ülni, minden erőmmel azon vagyok, hogy ez összejöjjön. Nehéz volt egy ideig nem tudni, hogy mit akar a McLaren, de ennek vége, a csapattársam számára nehezebb a helyzet. Régóta itt vagyok, nyertem egy vb-címet és 15 versenyt, de Kevin még az első évében van, így rajta nagyobb a nyomás, hogy találjon helyet. Csak remélni tudom, hogy jó döntés születik.”

Kevin Magnussen a büntetés és a 11. rajthely ellenére Button mögött ért célba az ötödik helyen, a dán szépeket előzött a verseny elején. “Elég jó kis hétvége volt, figyelembe véve, hogy a váltó miatt büntetést is kaptunk” – fogalmazott Magnussen. “Nagyon jó, hogy ennek ellenére meglett az ötödik hely, Jenson negyedik helye is örömteli, szóval nagyszerű nap volt a csapat számára. A fogyasztással nagyon nehéz dolgunk volt, annyira kellett spórolnom, hogy néha vasárnapi sétakocsikázáson éreztem magam.”

Button rosszkedvéről a versenyigazgató Eric Boulliert-t is megkérdezték. “Nincs összefüggésben velünk, talán valami személyes ügy” – találgatott Boullier. “Jenson mostanában nagyon jól teljesít, a tempója különösen jó volt a verseny végén.” Hogy van-e valami újság Button mclarenes jövőjéről? “Nincs” – válaszolta lényegre törően Boullier.