A Ferrari a kimondottan lapos első Orosz Nagydíjon másokhoz hasonlóan semmi érdekeset nem mutatott, a 7-8. helyről rajtolva Fernando Alonso a 6., míg Kimi Räikkönen a 9. helyen ért be.


“Azt hiszem világos volt, hogy ma csak a rajtnál lesz esélyünk arra, hogy valami örömtelibb eredményt hozzunk. Támadtam, előrébb léptem, de ma csak a negyedik leggyorsabb autó volt a miénk, nem volt meg a tempóm, hogy magam mögött tartsam Kevint (Magnussen, McLaren). Szóval semmi különös, ma a 6. helyet érdemeltük, egy jobb bokszkiállással sem végeztünk volna előrébb. Nem múlt rajta semmi” – mondta Alonso, majd hozzátette:
“Ma mindannyian Jules-ért versenyeztünk. Nem volt teljes a futam, mert az egyik társunk hiányzott. Nagyon reméljük, hogy pár héten belül már jó híreket mondhatunk róla!”
A Ferraritól távozni látszó Alonsóról a hétvégén felröppent, hogy mivel a Mercedesnél nem talál magának helyet, a McLarennel pedig nehezen haladnak a tárgyalásai, már a Williamsnél és a Lotusnál is kopogtat, sőt a kiszállás, esetleg egy éves WEC-s kaland is a pakliban van. Az Orosz Nagydíj után a jövőjéről is kérdezték.


“Nyilván addig nem mondhatok semmit, amíg nem végleges minden, de jól halad a dolog, a lehető legjobban akarom alakítani a jövőmet és a Ferrari jövőjét is, mert imádom a csapatot.”
“Amikor kiderül, mit fogok csinálni, mindenki úgy lesz vele, hogy persze, egyértelmű, hogy így döntött” – magyarázta, hozzátéve, hogy már hónapokkal ezelőtt kigondolta, mit akar, csak a végső simításokról van szó. 
A spanyol az amerikai NBCSN kérdésére azt állította, hogy 2015-ben nem Mercedes-motoros autóban ül majd, ha ez igaz, akkor vagy a McLaren-Honda, vagy a szünet, esetleg meglepő fordulatként a ferraris folytatás vár rá.