Oroszországnak minden oka megvan az örömre, legalábbis ami a Forma-1-et illeti. A száguldó cirkusz a feszült nemzetközi hlyzet ellenére is megérkezett az országba, a szocsi pálya és létesítményei lenyűgözték az F1-es szereplőket és az újságírókat, az ország pedig hazai pilótáért szoríthat.
A Toro Rossónál idén bemutatkozott, jövőre pedig már a Red Bullnál Sebastian Vettel helyére lépő Danyiil Kvjat a szombat délutáni időmérőn az 5. rajtkockát szerezte meg, sokadjára igazolva, hogy nem döntöttek rosszul az eredetileg meglepő szerződtetésével.


“Nagyszerű érzés, hogy ma hazai pályán lettem az 5. a kvalifikáción. Már pénteken is ígéretesnek tűnt a hétvége, szóval nagyon örülök, hogy sikerült hibátlanul összerakni mindent és elérni az eddigi legjobb időmérős eredményemet” – nyilatkozta a 20 éves, ufai születésű versenyző.
“Az autó nagyon jónak tűnt, minden jól alakult, szóval dicséretet érdemel a csapat. Holnap mindent megteszek majd a futamon, egyértelmű célom, hogy legalább az 5. helyet megőrizzem!” – tette hozzá. 
A “csak” a 10. helyen záró Jean-Eric Vergne jóval kevésbé volt elégedett: “Borzasztóan lassú voltam ma, nem tudom miért. A pálya minden szakaszán időt veszítettem, ne is tudom, talán valami műszaki hiba hátráltatta, hogy kihozzam a maximumot az autóból.”
“Átnézzük majd az adatokat, megpróbáljuk kideríteni, mi is történt és holnap igyekszem gyorsabb lenni.”