Az Orosz Nagydíj szombati, harmadik szabadedzése is a Mercedes fölényét hozta, az élen Lewis Hamilton és Nico Rosberg zárt – a német a tegnapi lemaradás után immár normális beállításokkal ment. 
Rosberg hátránya szűk három tized volt, így kiemelkedő eredménynek tekinthető, hogy a williamses Vallteri Bottas is csak 371 ezreddel volt lassabb Hamiltonnál – főleg, hogy mindenki más már egy másodperc felett kapott.
Az első közülük Daniel Ricciardo (4.) volt a Red Bull-lal, ő hat tizeddel verte a továbbra is küszködő Sebastian Vettelt (10.)


A Williams reményeit erősítheti Felipe Massa 5. ideje, míg a hazai nézőknek a Toro Rossó-s Danyiil Kvjat okozott örömet azzal, hogy az edzés jelentős részében a 3. helyen állt, de még a végén is hatodikként rangsorolták. A Toro Rossónak fekszik a szocsi pálya, hiszen az orosz ifjonc mellett Jean-Eric Vergne is a top10-ben zárt.
A Ferrari pilótái a 7-8. időt hozták, Kimi Räikkönen ezúttal gyorsabb volt Fernando Alonsónál.
Hamilton elsősége kis híján elértéktelenedett, ugyanis nem sokon múlott, hogy a kvalifikáció előtt csúnyán összetörje az autót az edzés záró szakaszában – az utolsó előtti kanyarban óriási pördülést úszott meg.
Az edzés nagy vesztese a McLaren volt, a pénteki jó tempó eltűnt, ráadásul Kevin Magnussen autója elromlott. A dán is épp csak elkerülte, hogy a falban végezze, sikerült félrehúzódnia, de 18 perc után már be is fejeződött számára a gyakorlás. Sebességváltó-csere miatt 5 helyes rajtbüntetés is vár majd rá.
Ugyanezzel számolhat a Force Indiá-s Nico Hülkenberg is, valamint legalább ennyit lép vissza az időmérős eredményéhez képest Pastor Maldonado, ennyi maradékot hozott magával Szuzukából. A venezuelai esetében azonban még nőhet a szám, ugyanis az utolsó edzésen a Lotusban elromlott a hibridrendszer is, Maldonado gyakorlatilag nem vezetett.
Az Orosz Nagydíj időmérője a szokásosnál egy órával korábban, délután 13 órakor kezdődik.
Orosz Nagydíj, 3. szabadedzés, Szocsi, 2014.10.11.