Hosszú idő óta a legjobb időmérős eredményét érte el a McLaren Jenson Button negyedik helyével, de az angol olyan hangulatban állt a kamerák elé, mintha be sem jutott volna a Q3-ba. Button látványosan nem örült, amit sokan az átigazolási szezonnal hoznak összefüggésbe, akár híreket is kaphatott a McLarentől a következő idényről.


“Tegnap erősek, ma délelőtt meg sehol nem voltunk” – mondta Button. “Az autó egyszerűen nem akart működni. De igyekeztünk pozitívak maradni, és ebből az lett, hogy az időmérőnek sokkal jobb autóval futhattunk neki. A gumik miatt  mindenkinek trükkös volt a kvalifikáció, mert a hőmérséklet folyamatosan csökkent.”

“De végül minden jól alakult. Az utolsó három versenyen voltak hibák az én részemről, most jobban mentek a dolgok. A hosszú etapjaink nem voltak rosszak, az előttünk lévő három autó persze jobb volt, de talán mögöttünk sincsenek olyanok, akik veszélyesek lehetnek. A csapat egész hétvégén jó munkát végzett, különösen a kemény harmadik szabadedzés után. Ennél jobban nem szerepelhettünk volna.”

Kevin Magnussen hiába végzett a hatodik helyen, váltócsere miatt csak a 11. helyről indulhat. “A Q1-ben és a Q2-ben nagyon jó volt az autó, aztán a Q3-ra történt valami” – panaszkodott a dán. “Egyszerűen nem úgy mentek a dolgok, mint addig. Holnap nem tudom, mi lesz, de a hosszú etapokon jónak tűnt a tempó és az egyensúly is, így pozitívan várom a versenyt.”

“A büntetés miatt nem lesz könnyű dolgom, de végül is lehet itt előzni, talán tudunk javítani néhány helyet. Jó irányba haladunk, bár nem teljesen értjük, hogy ezen a hétvégén mitől vagyunk jobbak, mint általában. Próbálunk élni a lehetőséggel.”