Fernando Alonso néhány ezreddel megelőzve csapattársát a nyolcadik lett az Orosz Nagydíj időmérőjén, amit nem teljesen ért a spanyol. “Úgy tűnik, ezen a pályán nem vagyunk annyira versenyképesek, mint máshol” – mondta Alonso. “Küzdöttünk azzal, hogy a mért körökben rendesen fel tudjunk gyorsulni.”


“Pedig az autó jó volt, sem alul-, se túlkormányzottsággal nem kellett küzdenem. Ezzel együtt érdekes, hogy jól érzem magam az autóban, aztán mire átérek a célvonalon, mások egy teljes másodperccel gyorsabbak.”

“Holnap fontos lesz egy jó rajt, a kettes kanyarba jó pozícióban kellene beszúrni. Összességében ezen a pályán nem lesz könnyű előzni, a stratégia is egykiállásosnak néz ki, amelyet a bokszutcában 60 km/h-ra levitt sebességkorlátozás is indokol.”

Alonso az időmérő alatt nem gondolt a továbbra is az életéért küzdő Jules Bianchira. “Amikor beülünk az autóba, kicsit más emberek leszünk. De továbbra is nagyon bízom benne, hogy hamarosan jó híreket kapunk.”

Räikkönen ezúttal alig maradt el Alonsótól. “Az autó most lényegesen jobb volt, mint az előző hétvégén, de ebben benne van, hogy Szocsiban alig kell foglalkoznunk a gumikopással” – nyilatkozta a finn. “Ugyan jobban állunk, mint Japánban, elégedettek nem lehetünk, mert a legjobb helyekre esélyünk sem volt.”

“A Mercedes csak saját magával versenyez, de a Williams és a McLaren is nagyon gyors. Ma is kiderült, hogy az időmérő nem az erősségünk, de holnap jobb lehet a helyzet, megpróbálunk előrelépni. Ez már csak azért is fontos lesz, mert a Williams ugyan csak egy autóval, de ismét előttünk van. Kemény és hosszú versenyünk lesz, ahol lehet keresnivalónk.”