Fernando Alonso nem kezdte rosszul az Orosz Nagydíjat, a második szabadedzésen harmadik lett a Ferrarival, de a csapatnál hagyományosan a hétvége folytatására fogy el a lendület. “Korrekt első nap volt, persze még rengeteg munka vár ránk” – mondta Alonso.


“Kicsit meglepett minket, hogy a teljesen új pálya ellenére a tapadási viszonyok jobbak voltak, mint vártuk. A vonalvezetés amúgy tetszik, az első körtől élveztem a vezetést. Viszonylag hamar rátaláltunk a helyes útra a beállításokkal kapcsolatban, sok mindent kipróbáltunk, és a gumikat is figyeltük. Egyelőre nincs nagy különbség a két keverék között, de a körülmények folyamatosan javulni fognak.”

“A fékekre figyelnünk kell majd, mert van itt néhány erős féktáv, de azt hiszem, rendben leszünk az időmérőre.”

Kimi Räikkönen hétvégéje szinte a szokásos módon kezdődött, rögtön kapott egy másodpercet Alonsótól. “Lépésről lépésre haladtunk ma, hogy a lehető legtöbb feladatot tudjuk átvenni” – kezdte Räikkönen. “Van még néhány dolog, ami nem stimmel, a köridők nem olyanok, amilyeneket szerettünk volna látni.”

“A csapat megfeszített munkával dolgozik azon, hogy jobb helyzetbe kerüljek, ahogy javul a pálya, úgy tisztul majd a kép az erősorrendről is.”