Jól kezdte az orosz hétvégét a McLaren, Kevin Magnussen a második helyet szerezte meg. A csapat ezzel együtt nem biztos benne, hogy a folytatásra is kitart a lendület. “Jó napunk volt, és az autó is jónak érződik” – fogalmazott Magnussen. “Nehéz megmondani, hol állunk a többiekhez képest, mert a beállításokon dolgoztunk, a tempó másodlagos volt.”


“Jó a pálya, jól tapad, a felülete is rendben van, élvezetes vezetni rajta. Egyelőre úgy tűnik, hogy a lágyabb gumik elég jól bírják a strapát, lehet, hogy nem lesz sok kiállás a futamon. Egy kicsit más a pálya, mint amilyennek a szimulátorban tűnt, jobban élveztem. Az esélyekkel kapcsolatban korai lenne bármit is mondani, mert nem biztos, hogy a mai eredmények sokat jelentenek.”

Jenson Button nem sokkal elmaradva Magnussentől hatodik lett délután. “Az elejétől kezdve problémamentes napunk volt” – mondta Button. “A közepes keverékkel gyorsak voltunk, a lágyak is rendben voltak sok üzemanyaggal. Kevés benzinnel nem volt az igazi az egyensúly, de ezen holnapra tudunk javítani.”

“Egyelőre úgy tűnik, hogy fekszik nekünk a pálya, de holnap még jobb lesz a tapadás, szóval lehetnek meglepetések. Szimulátorban nem tetszett a pálya, de most már rendben van, elégedett vagyok az itteni munkával. Itt-ott hepehupás ugyan a pálya, de ettől csak még nagyobb kihívás.”