A Forma-1-es paddockban senkit nem rázhatott meg jobban Jules Bianchi szörnyű szuzukai balesete, mint saját csapatát, a Marussiát.
A továbbra is súlyos agysérüléssel Japánban kezelt pilóta pótlásról vasárnap óta szót sem ejtettek, de a közelgő Orosz Nagydíj miatt azért el kellett dönteni, hogy mit lépnek a hétvégén.

Rossi készen áll, Austinban ász lenne

Rossi versenyen is bemutatkozik


Úgy tűnik, hogy a teljes visszavonulás vagy a csak Max Chiltonnal való részvétel helyett igyekeznek maximalizálni az esélyeiket, valószínűleg két autót küldenek pályára – ez idén végtelenül fontos, hiszen a Bianchi által még Monacóban megszerzett két pontnak köszönhetően jelenleg a konstruktőri bajnokság 9. helyén állnak.
Bianchi helyére a néhány hete a Caterhamtől átszerződött amerikai tartalékos, Alexander Rossi ül – legalábbis a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) által kiadott hivatalos nevezési listán ő szerepel.
A 24 éves pilóta még 2008-ban Formula BMW-bajnok lett, tesztelt a BMW F1-es csapatánál, megfordult a GP3-ban és a Formula Renault 3.5-ben, majd az elmúlt két évben a Caterham támogatásával indult a GP2-ben. Legutóbb az idei Kanadai Nagydíj első szabadedzésén vezetett F1-est, még a Caterham színeiben.
Úgy tudni, a Marussia még nem hozott végleges döntést, csak pénteken válik el, mit is tesznek – állítólag Bernie Ecclestone-nal is egyeztettek, és jóváhagyást is kaptak arra az esetre, ha a szerződéses kötelezettséggel ellentétben nem indítanak két autót, vagy kihagyják a teljes versenyhétvégét.