A Forma-1 történetének első Orosz Nagydíját rendezik a héten, a szocsi pályával eddig csak a szimulátorban ismerkedhettek a pilóták. Az 5,8 kilométer hosszú pályát természetesen Hermann Tilke tervezte, a februári téli olimpia helyszínei körül kanyarog.


“Amit eddig láttam, az alapján Szocsi a valenciai és koreai pálya keverékének tűnik” – mondta Jenson Button. “Sok hosszú, gyors egyenes betonfalak és magas korlátok között, aztán válogatott középgyors kanyarok az autó képességeinek tesztelésére.”

Részben ért egyet csapattársával Kevin Magnussen, a McLaren dánja szerint Abu-Dzabira is emlékeztet a pálya. “A vonalvezetés egy kicsit olyan, mint Abu-Dzabiban” – fogalmazott a dán. “Az egyenesek nagyon precíz, szűk kanyarokba vezetnek, amelyek sokat követelnek az autótól. Pont, mint a Yas Marina.”

“Az előzéssel lehet némi gond, mert nincs igazán nagy féktáv, vagy olyan hely, ahol belülre lehet bújni. A 11-es kanyar, a jobbos a hosszú egyenes végén lehet jó hely, vagy akár a 13-as kanyar.”

Romain Grosjeannak pozitív benyomásai vannak a szimulátorozás után. “Kívülről nem tűnik valami szexinek a pálya, de egészen szórakoztató vezetni rajta” – nyilatkozta Grosjean.