Kimi Räikkönen úgy érzi, valami nincs rendben a Ferrarijával, visszatértek a finn rejtélyes beállítási problémái. Räikkönen a Japán Nagydíjon végig küzdött az autóval, nem igazán találta a tempót, pedig a szingapúri futam után még úgy fogalmazott, hogy végre sikerült az áttörés, az éjszakai időmérőn a finn gyorsabb volt Fernando Alonsónál is.


Japánban aztán Räikkönen ismét nyolc tizedet kapott csapattársától az időmérőn, a versenyt pedig egy kör hátránnyal, a 12. helyen fejezte be. A finnek fogalma sincs, hogy mitől térhettek vissza a kezelhetőségi problémák.

“Az egész hétvégén őrültként küzdöttünk az autó elejével. Most teljesen másmilyen, mint korábban, amit azért nem értek, mert a specifikáció nem változott Szingapúr óta” – magyarázta Räikkönen. “Remélhetőleg találunk valamit, ami megmagyarázza, mi történik.”

“Szárazon új gumikkal csak nyomtam, nyomtam, bele az alulkormányozottságba. Nagyon furcsa. Két körig jók voltak az interek, aztán elszemcsésedtek, és teljesen elment az autó eleje. Megint a régi sztori.”

“Nálam valami nincs rendben, de amíg nem tudjuk, mi a gond, nincs magyarázat sem. Csalódás volt az egész hétvége, remélem, meg tudjuk oldani.”

Igényes internet-fogyasztónak érzed magad? Akkor ezt mindenképpen látnod kell, olyat mutatunk, amit csak nagyon kevesek tudnak. Kattints a képre!

F1: Räikkönen megint bajban 1