Sebastian Vettel indította be az átigazolási szezont péntek este, amikor közölte a Red Bull-lal, hogy az év végén elhagyja a csapatot. Noha hivatalosan nem jelentette be senki, hogy a négyszeres bajnok a Ferrari pilótája lesz, Christian Horner csapatfőnök egy nyilatkozatában már utalt arra, hogy az olaszok ellenállhatatlan ajánlatot tettek Vettelnek.


Vettel a lépésével kihúzta a szőnyeget Alonso alól, aki addig taktikázott, amíg kényszerhelyzetbe került. Vettel egyike azoknak a pilótáknak, akik menedzser nélkül intézik ügyeiket, de úgy tudni, így is elképesztő szerződést hozott össze magának. “Van fejem és agyam” – mondta Vettel arról, hogy miért nincs szüksége menedzserre.

Brit lapok szerint Vettel akár évi 80 millió dollárt (20 milliárd forint) is kaphat a Ferraritól, de ez az összeg annyira légbőlkapottnak tűnik, hogy valószínűleg nem is igaz. Egy újjáépítési ciklus elején nincs az a csapat, amelyik ennyit költene egy pilóta fizetésére.

“Azért nem vagyok teljesen egyedül az ügyeimmel. Van egy barátom, akivel néha megbeszélek ezt-azt, plusz egy ügyvédem is, de azt hiszem, elég idős vagyok már ezekhez a dolgokhoz.”

Továbbra is kérdés, hogy Alonso hol folytatja a pályafutását, de az Alonso és a Red Bull részéről sem volt kérdés, hogy nem számítanak egymásra. “A Red Bull programja nagyon sikeres volt eddig Sebastiannal, Ricciardóval és Kvjattal, szóval érthető, hogy kitartanak mellete. A Red Bull soha nem is szerepelt az első számú célpontjaim között” – nyilatkozta Alonso.

A kétszeres bajnok spanyolról Horner is óvatosan fogalmazott. “Alonsóval egy jelzálogot is vennénk. Nagyszerű pilóta, de nem egyszerű ember.”

Egyesek szerint opció, hogy Alonso kivesz egy év szabadságot, és csak 2016-ban tér vissza a Forma-1-be. “Szabadság? Miért is ne?” – válaszolta az ezzel kapcsolatos kérdésekre Alonso. “Vannak opciók, de amelyek kívülről látszanak, azok belülről sokszor teljesen másmilyenek.”