Hivatalos megerősítés ugyan nem érkezett, de a francia L’Epique és a brit Sky Sports szerint is véget ért már a súlyos fejsérüléssel, kritikus állapotban kórházba szállított marussiás Jules Bianchi életmentő műtéte a miei klinikán.
A Japán Nagydíjon horrorbalesetet szenvedett pilóta az intenzív osztályon fekszik, állítólag nincs szüksége mesterséges, gépi lélegeztetésre. A L’Equipe azt írja, hogy a kórház ma este már nem közöl információkat Bianchi állapotáról.
Frissítés: A francia RMC (Radio Monte Carlo) vasárnap estére rosszabb híreket közölt: tudomásuk szerint Bianchi újabb műtétre szorul, hogy csökkenthessék a vérzés miatti koponyaűri nyomást, emellett immár mesterséges lélegeztetésre is kellett kötni.
Az RMC híre sajnos nagyon emlékeztet a Michael Schumacher síbalesete után érkező első éjszakás információkra…
Közben magáról a balesetről is többet tudni. A futam 42. körén kicsúszott Adrian Sutil Sauberjét mentő traktornak Bianchi szinte lassulás nélkül, a kavicságy felett kacsázva csapódott be, több mint 50 g-s lassulást szenvedett el.
Az autó a bal oldalával vágódott a munkagépnek, amely a légbeömlőt, törési struktúrát, a motorborítást és a hátsó szárnyat is “leborotválta” a Marussiáról. Bianchi sisakjának bal oldalán is akadt sérülés.

További részletek a balesetről a Vezess.hu korábbi cikkében. Kattints erre a linkre!.

Kíváncsi vagy a szabadidő-autóra, amely egyesíti az izgalmas vezethetőséget a kombik praktikusságával? Kattints a képre!

F1: Lassulás nélkül ment a traktornak Bianchi 1