A Japán Nagydíj pénteki szabadedzésein a Ferrari próbált a lehetséges összes időjárási körülményre felkészülni. “A második edzés rengeteg megszakítása ellenére majdnem a teljes tervezett programot végig tudtuk csinálni” – mondta Fernando Alonso, aki hamarosan elhagyhatja a csapatot.


“A versenyre száraz és vizes beállításokat is próbálgattunk. Jelenleg elég bizonytalan a helyzet, lehetetlen bármiről döntést hozni, így a gumikról is. A két keverék közötti különbség itt egészen minimális, a teljesítményük nagyon hasonló.”

Kimi Räikkönen délután hatodik lett, ezzel egy hellyel csapattársát is megelőzte. A finn mégsem volt elégedett. “Nem volt könnyű a mai nap, és az sem segített, hogy a pálya felülete nem tapadt igazán, különösen délelőtt” – fogalmazott Räikkönen.

“Az első edzésen, a kemény gumikon különböző időmérős és versenybeállításokat teszteltünk. Délutánra változtattunk néhány dolgon, ezektől részben javult az autó vezethetősége, de sárga zászlók és egy technikai baki miatt csak egy jó futásom volt a közepes gumikon. Van egy éjszakánk, hogy megtaláljuk azt a beállítást, amellyel a körülményektől függetlenül jó lehet az autó.”