Toto Wolff csapatfőnök egyelőre nem tudja százszázalékos biztonsággal kijelenteni, hogy jövőre is változatlan felállásban szerepel a Mercedes a Forma-1-ben. Nico Rosberggel az idén szerződést hosszabbított a csapat, Lewis Hamiltont azonban már szóba hozták a McLaren-Hondával és a Ferrarival is, még ha az átigazolására nincs is túl nagy esély.


Az viszont biztos, hogy Hamilton és a Mercedes közös megegyezéssel abban maradtak, hogy szüneteltetik a szerződéshosszabbításról szóló tárgyalásokat. Wolff korábban arra is utalt, hogy a Mercedesnek le kell szűrnie a tanulságokat abból, ha Rosberg és Hamilton képtelen kijönni egymással. A csapatfőnök egyelőre csak 99 százalékos biztonsággal tudja garantálni a jövő évi felállást.

“Valamit mindig vissza kell tartani, mert kivételes körülmények bármikor adódhatnak. Az életben soha, semmi nem száz százalékig biztos” – mondta Wolff. “Lewiszal közösen abban maradtunk, hogy a tárgyalásokat egyelőre nem folytatjuk, mert a világbajnokság a végletekig kiélezett. Fejezzük be az évet, aztán első dolgunk lesz, hogy leüljünk tárgyalni a 2015 utáni évekről.”

Wolff úgy véli, Rosberg szingapúri hibájával kiegyenlítetté vált a vb-harc, az utolsó öt versenynek egyforma esélyekkel vághatnak neki. “Öt futam van hátra, és három pont választja el Lewist és Nicót. Ez mostantól kétesélyes harc kettejük között, mindketten azon lesznek, hogy Szuzukában előnybe kerüljenek a másikkal szemben.”