A Toro Rossótól idénre előléptetett Daniel Ricciardo nem kis meglepetést okozott azzal, hogy a Mercedes versenyzőink kívül egyedüliként tudott futamokat nyerni, miközben alaposan elverte négyszeres bajnok címvédő csapattársát, Sebastian Vettelt.
A Red Bull német sztárja többször is elmondta már, hogy 2014-ben neki nem megy igazán, ugyanakkor mindig igyekezett leszögezni, hogy ezzel nem kívánja Ricciardo érdemeit kisebbíteni, szerinte is remekel az ausztrál.


Ricciardo azt mondja, a színfalak mögött is ilyen szívélyes a kapcsolatuk: “Igen, jelenleg az a helyzet, hogy én már három futamot nyertem, neki pedig még nem sikerült, de ettől még ugyanúgy viselkedik velem.”
“Ugyanúgy beszélgetünk az autóról meg mindenfélékről, mesél a kislányáról, meg mindenről. Azt hiszem, a munkakapcsolatunk, a csapattársi viszonyunk a lehető legjobb” – magyarázta egy ausztrál tévéműsorban.
A Vettel előtt 57 ponttal vezető Ricciardo leszögezte, hogy a siker nem szállt a fejébe, egyszerűen teszi a dolgát, mindig is így volt:
“Egyáltalán nem lettem önelégült, az hatalmas hiba lenne, és amúgy sem ilyen a természetem, dolgos ember vagyok. Ha valaki bekerül a Red Bull programjába és nyerni tud, akkor további győzelmeket várnak tőle, én is hajtottam, mert tudtam, hogy a végén eljuthatok a Forma-1-be is.”