Max Verstappen a Japán Nagydíj első szabadedzésén csak a tapasztalatszerzésre koncentrál majd, a kedden 17 éves hollandot nem érdeklik a rekordok. A Toro Rosso hétfőn jelentette be, hogy a szuzukai első szabadedzésen Verstappen megkapja Jean-Eric Vergne autóját.

F1: Verstappent nem a rekordok pörgetik 1
F1: Verstappent nem a rekordok pörgetik 2

F1: Verstappent nem a rekordok pörgetik

F1: Verstappent nem a rekordok pörgetik

F1: Verstappent nem a rekordok pörgetik 5
F1: Verstappent nem a rekordok pörgetik 6
Fotó megosztása:
F1: Verstappent nem a rekordok pörgetik 7


“Nagyon várom, hogy részt vehessek egy nagydíj hivatalos szabadedzésén, életemben először” – mondta Verstappen. “Ez remek felkészülés a következő évre, valami olyasmi, amiről álmodni sem mertem volna néhány hónappal ezelőtt.”

“Számomra ez nagyon értékes tapasztalatszerzés lesz, megismerhetem egy kicsit az autót, és mindenkit, akivel együtt dolgozom majd. Nem azért leszek a pályán, hogy rekordokat döntögessek, a tapasztalatszerzés a cél. Egy napot már eltöltöttem a szimulátorban, ez segít egy kicsit, de nem helyettesíti az igazi vezetést.”

“Az első benyomásom, hogy ez nem egyszerű pálya, nehéznek tűnik például jól összerakni az első S-kanyarkombinációt. Másfél órám lesz a pályán, igyekszem jó munkát végezni saját magam és a csapat szempontjából is.”