A Force India a 2014-es idény egyik meglepetéscsapatként kezdte az évet, a silverstone-i alakulat nagy neveket is maga mögé utasítva állt a bajnokságban. A nyár folyamán egy kicsit visszaestek, de a Szingapúri Nagydíj után újra maguk mögé utasították a McLarent, és a konstruktőri 5. helyhez ragaszkodnak is.
A tulajdonos-főnök Vijay Mallya határozott szándéka, hogy legyűrjék a szintén Mercedes motort használó és nekik számos alkatrészt szállító legendás wokingi alakulatot.


“Újabb fejlesztési csomagunk jön az idény végére, ez is a tervünk része. Csakis azért engedélyeztem az szezon végéig történő fejlesztést – amire még sosem volt példa korábban -, mert minden idei munka hasznos lehet a jövő évi autón is. Ha most is teljes cezúra jönne a két idény között, akkor talán nem erőlködnénk ezzel. De mivel minden idei fejlesztést továbbvihetünk 2015-re, már most a jövő évi autóba fektetünk” – mondta az indiai mágnás.
“A McLarent az igazi nagyok közé sorolom, őszintén hiszem, hogy bajnoki kaliberű csapat, szóval a legkevésbé sem becsülöm le őket. Mindent beleadunk ellenük, kerül, amibe kerül. Újra az 5. helyen állunk, de ez ment egész évben: egyszer előrébb voltunk, máskor visszaestünk.”
F1: Kegyelemdöfés a McLarennek 3


“Világos, hogy a küzdelem csak még kiélezettebb lesz az idény végén. De az, hogy 14 forduló után az 5. helyen állunk, mindent elmond arról, mennyit adtunk bele. Több pontot (117) gyűjtöttünk mostanra, mint bármikor eddig, pedig még az idény negyede előttünk van. Bármi is legyen a végeredmény, már most is nagyon büszke vagyok az idei eredményünkre.”