A Red Bull bő egy hónapja jelentette be, hogy az óriási tehetségek tartott 16 éves Forma-3-as pilóta, Max Verstappen jövőre már a Forma-1-ben szerepe majd az energiaital-gyártó kisebbik csapatánál, a Toro Rossónál.
Születésnapi ajándék lesz a Forma-1-es jogsi 1
Születésnapi ajándék lesz a Forma-1-es jogsi 2

Születésnapi ajándék lesz a Forma-1-es jogsi

Születésnapi ajándék lesz a Forma-1-es jogsi

Születésnapi ajándék lesz a Forma-1-es jogsi 5
Születésnapi ajándék lesz a Forma-1-es jogsi 6
Fotó megosztása:
Születésnapi ajándék lesz a Forma-1-es jogsi 7


A Jean-Eric Vergne helyére, az orosz ifjonc Danyiil Kvjat mellé kerülő holland ígéret azóta kétszer is tesztelt már Forma-1-es autóval, és ha minden jól megy, péntek délelőtt Szuzukában már a Japán Nagydíj eslő szabadedzésén is vezet majd.
A 17. születésnapját 30-án, azaz kedden ünneplő tini a második F1-es tesztjén lehúzta a Forma-1-es jogsihoz, az ún. szuperlicenchez szükséges 300 km-t, így mi sem lesz jobb ajándék, mint amikor az FIA kipostázza számára a dokumentumot.
“Most már csakis az FIA-n múlik, hogy péntekre meglesz-e” – mondta a Toro Rosso csapatfőnöke, Franz Tost. 
Verstappen közben a honlapján részletezte, milyen készülődés előzi meg szuzukai bemutatkozást.
“Teljes egészségügyi kivizsgáláson estem át. Az orvosi stáb elégedett volt az egészségemmel és az erőnlétemmel” – írta, hozzátéve, hogy ezen kívül folyamatosan gyakorolt a szimulátoron. “Egész nap, reggeltől estig vezetek. Legutóbb Szuzukát gyakoroltam, hogy felkészüljek a tervezett pénteki edzésre.”
Hétfő délre a Toro Rosso hivatalosan is megerősítette, hogy Verstappen megkapta a szuperlicencet, így Szuzukában autóba ül majd.