Míg három hete még arról hallhattunk, hogy Fernando Alonso és a Ferrari is minden pletykát és találgatást cáfolva az együttmaradást hangsúlyozta, az elmúlt egy hétben maximális fordulatra kapcsoltak a pilótapiaci spekulációk.
A kétszeres bajnok év végi távozása valós lehetőségnek tűnik, az összes szakértő, bennfentes, újságíró egyetért ebben, az viszont mindenki számára homályos, mit is hoz a jövő.
Ferrari: Az elnök is elismerte a pilótaproblémát 1
Ferrari: Az elnök is elismerte a pilótaproblémát 2

Ferrari: Az elnök is elismerte a pilótaproblémát

Ferrari: Az elnök is elismerte a pilótaproblémát

Ferrari: Az elnök is elismerte a pilótaproblémát 14
Ferrari: Az elnök is elismerte a pilótaproblémát 15
Ferrari: Az elnök is elismerte a pilótaproblémát 16
Ferrari: Az elnök is elismerte a pilótaproblémát 17
Ferrari: Az elnök is elismerte a pilótaproblémát 18
Ferrari: Az elnök is elismerte a pilótaproblémát 19
Ferrari: Az elnök is elismerte a pilótaproblémát 20
Ferrari: Az elnök is elismerte a pilótaproblémát 21
Ferrari: Az elnök is elismerte a pilótaproblémát 22
Ferrari: Az elnök is elismerte a pilótaproblémát 23
Ferrari: Az elnök is elismerte a pilótaproblémát 24
Fotó megosztása:
Ferrari: Az elnök is elismerte a pilótaproblémát 25


Felmerült a Red Bull-os Vettel-Alonso csere, az is, hogy a spanyol visszatér egykori csapatához, a ma Lotus néven futó egykori gyári Renault-hoz, a legvalószínűbbnek pedig a McLaren-Hondához való igazolás látszik – egyesek már szerződésről is tudnak.
A Ferrari nemrég kinevezett új elnöke, Sergo Marchionne is változtatott az először megfogalmazott álláspontján, mára ő sem biztos a közös folytatásban. A Fiat/Ferrari-vezér elismerte, hogy Alonso és a májusban kinevezett új csapatfőnök, Marco Mattiacci kapcsolata mélypontra jutott a szingapúri hétvégén.
“Ezzel a problémával most nem foglalkozom, ez Mattiacci ügye, és majd október 13. után beszélünk róla” –  utalt arra, hogy hivatalosan akkor veszi át a Ferrari irányítását. “De meg tudom erősíteni, hogy létező probléma a pilótakérdés, azonban a döntés elsősorban azon múlik, mit akarnak a versenyzők.”
A korábbi hírek szerint a hétvégi Japán Nagydíjon, a Honda pályáján, Szuzukában végleg eldőlhet, hogy Alonso marad vagy megy.