Legendás név térne vissza az F1-be 1
Legendás név térne vissza az F1-be 2

Legendás név térne vissza az F1-be

Legendás név térne vissza az F1-be

Legendás név térne vissza az F1-be 5
Legendás név térne vissza az F1-be 6
Fotó megosztása:
Legendás név térne vissza az F1-be 7
Jack Brabham – az első ausztrál F1-bajnok, és az egyetlen, aki a saját autójával nyert


A háromszoros F1-világbajnok, saját konstrukciójával egyedüliként győzni tudó legenda, Sir Jack Brabham ugyan nemrég elhunyt, de a név azért nem csak a sportalmanachok lapjain marad meg. Fia, az F1-be is belekóstoló, majd sikeres túraautós karriert befutó David Brabham azt tervezi, hogy versenycsapatként is feltámasztja a Brabhamet. 
Az apja nevéhez kötődő Forma-1-es alakulat három évtized alatt (1962-1992) négy egyéni és két konstruktőri címet, közel három tucat győzelmet és több mint 100 futamgyőzelmet könyvelhetett el a sportág legismertebb pilótáival a volánnál, így a hagyomány megvan, ez nem kérdés.
Brabham tervei szerint az újjáalapított csapat az elmúlt években felfutott “crowdfunding”, azaz külső pártolói/támogatói rendszerre is építve 2015-ben a tartóssági világbajnokság (WEC) “második ligájában”, az LMP2-ben indulna, a következő évben már az LMP1-ben próbálnának szerencsét, majd a Forma-1-es visszatérésben csúcsosodhatna ki a projekt.
Legendás név térne vissza az F1-be 8
Nelson Piquet kétszer lett bajnok a Brabhammel (1981, ’83)


A támogatók a pénzükért cserébe részt vehetnének a csapat életében, kikérnék a véleményüket a konstrukcióktól a festéseken keresztül a pilóták kiválasztásáig számos kérdésben.
“Mindig is szerettem újra az F1-ben látni a Brabham nevet. Nem vagyok benne biztos, hogy ez a megfelelő idő, hiszen több jelenlegi csapat is küszködik, de a végső cél a Forma-1-es visszatérés, miután az innovatív üzleti modellünk kereteiben sikerül felépítenünk az új versenycsapatot” – nyilatkozta a The Independentnek Brabham.