Felipe Massa 2013 végén nyolc ferraris idény után váltott csapatot, és milyen jól tette. A Maranellóban csak ágyútölteléknek, másodhegedűsnek használt brazil a Williamsnél jó autót és megbecsülést is kapott, nem is szeretne már máshova menni tőlük.
F1: Massa a Williamstől megy nyugdíjba 1
F1: Massa a Williamstől megy nyugdíjba 2

F1: Massa a Williamstől megy nyugdíjba

F1: Massa a Williamstől megy nyugdíjba

F1: Massa a Williamstől megy nyugdíjba 7
F1: Massa a Williamstől megy nyugdíjba 8
F1: Massa a Williamstől megy nyugdíjba 9
F1: Massa a Williamstől megy nyugdíjba 10
Fotó megosztása:
F1: Massa a Williamstől megy nyugdíjba 11


“Nem tudom, meddig maradok majd itt, de úgy sejtem, hogy ez lesz az utolsó csapatom.. sőt, biztosan ez lesz az utolsó Forma-1-es csapatom. Nem tudom, hogy mikor jön el a visszavonulás, de egyelőre nagyon is jól érzem magam, és egészen addig maradni szeretnék, amíg bírom itt a csúcskategóriában” – mondta a Crash.netnek a 32 éves brazil.
“Remélem, hogy két-három évig, vagy talán tovább is maradhatok, de tényleg nem tudom. Ennyire nem tekintek előre, egyszerűen élvezem a jelent, aztán talán még két-három évis, és akkor talán eljön az idő a kiszállásra.”
Az F1-ben 2002-ben a Saubernél bemutatkozott, majd 2006-tól a Ferrarinál szolgáló veterán azt mondja, nagyon sokat számít neki a Williamsnél megkapott tisztelet: 
F1: Massa a Williamstől megy nyugdíjba 12


“Jobban érzem magam így. Nem tekintek magamra vezéralakként, de azt érzem, hogy ha mondok valamit, akkor hallgatnak rám, megteszik. Ennek így kell működnie, és ez hiányzott egy kicsit a Ferrarinál. Ez fontos számomra, és nem is azért, mert így jobb eredményeim lehetnek a csapattársamnál, hanem mert ezzel a csapat előrébb léphet.”
“Szóval tényleg úgy érzem, hogy a Williamsnél minden szinten elismernek és támogatnak. Nem arról van szó, hogy a csapat ezt vagy azt másképp csinál Valtteri vagy az én esetemben, egyszerűen csak mindenkit meghallgatnak, ez a csapat érdeke, és nagyon fontos.”
“A Ferrarinál ez idővel egy kicsit elkallódott, igen” – tette hozzá.
Massa idén ugyan elég peches volt a szezon első felében, de már 65 pontot gyűjtött, Ausztriában pole-t szerzett, az Olasz Nagydíjon pedig dobogóra is állt. Csapattársa, Valtteri Bottas négy dobogós helyezést könyvelhetett el, 122 pontot szerzett, a Williams 15 forduló után a konstruktőri bajnokság 3. helyén, a Ferrari előtt áll.