Bernie Ecclestone szerint lehetséges csökkenteni a Forma-1-es jegyárakat, de csak akkor, ha a csapatok kisebb részesedést kérnek a jogdíjakból. Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke pár napja szólalt fel a nézőűző magas jegyárak ellen, elismerve, hogy a promóterek kényszerpályán mozognak: drágán kell adniuk a belépőket, ha ki akarják termelni az Ecclestone által kért magas versenyrendezési díjat.


“Arról is beszélt, hogyan lehetne csökkenteni a jegyárakat?” – tette fel a költői kérdést Ecclestone, amikor Wolff kérésével szembesítették. “Azt üzenem neki, hogy kérjenek kevesebbet a versenyzésért, és akkor mi is csökkenteni tudjuk a költségeket.”

“Az a probléma, hogy valójában a csapatoknak gyűjtjük a pénzt. A promóterektől beszedett bevétel hetven százaléka a csapatoknál landol.” Ecclestone szerint egyébként sem a magas jegyárak tartják vissza elsősorban a nézőket.

“Annyi a lehetőség, a sportban is, hogy nincs ember, akinek mindenre van ideje. Mindenhol van egy kis visszaesés, így a promótereknél is.”