Max Verstappen csak jövő kedden ünnepli 17. születésnapját, de már közel egy hónapja biztos lehet abban, hogy 2015-ben bemutatkozik a Forma-1-ben. Minden idők leendő legfiatalabb F1-versenyzőjét a Red Bull igazolta és ültette a Toro Rossóba, a pilótaprogram vezetője, Helmut Marko nagyon hisz a holland ifjoncban
“Max kivételes tehetség, olyan, kiből évtizedenként egy akad” – mondta a Forma-1 hivatalos oldalának az egykori Benetton-, Stewart-, Arrows-pilóta Jos Verstappen fiáról. 
A kérdésre, hogy kihez lehetne hasonlítani őt, Marko nem is előző szupersztárjukat, a négyszeres bajnok Sebastian Vettelt emlegette, hanem előhúzta a legenda-kártyát: 
F1: A Red Bull az új Sennát küldi pályára 1
F1: A Red Bull az új Sennát küldi pályára 2

F1: A Red Bull az új Sennát küldi pályára

F1: A Red Bull az új Sennát küldi pályára

F1: A Red Bull az új Sennát küldi pályára 5
F1: A Red Bull az új Sennát küldi pályára 6
Fotó megosztása:
F1: A Red Bull az új Sennát küldi pályára 7


“Leginkább Ayrton Sennához. És ebben az esetben nem szabad foglalkoznunk a korával. Vizsgálták olyan szakértők, akik a fiatal tehetségek nevelésével foglalkoznak, és mind egyetértenek abban, hogy fejben inkább 22 éves, mint 16. Ami pedig a vezetési képességeit illeti, nos, négyéves korától profi szinten versenyez – tehát úgy gondoljuk, hogy rögtön versenyképes lesz. Nem kockáztatunk vele, nagyon is tudjuk, hogy mit csinálunk. A siker pedig aztán minket igazol.”
“Ahogy mondtam, fejben már 20 felett jár. És igen, emellett intenzíven foglalkozunk is vele. Vezet majd néhány pénteki edzésen. Nemrég lehúzott egy 400 kilométeres tesztet Olaszországban, és amikor csak lehet, a szimulátorban ül, fizikai és mentális tréningeket végez. És igen, fény derült pár dologra, amiket még korrigálnunk kell a 2015-ös idényre, de tökéletes felkészülésben részesül, mielőtt a rajtrácsra kell állnia.”
Verstappen első F1-es versenyhétvégés szereplésére már nem sokat kell várni: a jövő hétvégi Japán Nagydíj péntek délelőtti szabadedzésén ő vezeti majd Jean-Eric Vergne autóját.